Meditatie

Meditatie is een techniek die ons in staat stelt ons lichaam en onze geest te relaxen en bovendien onze geest te verlossen van onnodige gedachtes en hersenactiviteit. Een techniek voor het stimuleren, kalmeren en verhelderen van de geest en een weg naar zelfkennis en geestelijke ontwikkeling.
Een zoektocht naar hoe de dingen werkelijk zijn; de ware aard van u zelf.

In de huidige maatschappij waarin we steeds drukker en drukker zijn, worden onze hersenen onophoudelijke gebombardeerd met stimuli en krijgen we een steeds grotere behoefte aan ontspanning en rust. Meditatie helpt u sneller te ontspannen en helpt u uit te stijgen boven de dagelijkse zaken en zorgen die ons helemaal in beslag kunnen nemen. Jezelf kunnen ontspannen om tot rust en harmonie te komen.

Meditatie verschilt van andere vormen van ontspanning in die zin dat we tijdens de ontspanning wakker, alert en gefocust zijn.
U dient dus meditatie zeker niet te definiëren als “wegdromen”.

Meditatie leert ons bewuster en opmerkzamer te worden, waardoor we steeds meer tijd in het NU doorbrengen en de kwaliteit van ons leven verbetert. We bereiken ons doel door gewoon te ZIJN en niet door iets te doen. Herinneren wie je in essentie bent. Dat is de kern van meditatie!

 

Begin 2012 is er weer een start gemaakt met deze avonden.
Bij voldoende deelname worden er ‘s avonds, in groepjes van 5 tot 10 personen, meditatieavonden gehouden.
Ze zullen 1x per maand plaatsvinden en ongeveer 1.5 tot 2 uur in beslag nemen.
Aan deze avonden kunnen zowel mensen deelnemen die het mediteren regelmatig beoefenen, als mensen die willen ervaren wat meditatie inhoud en wat het met je kan doen.
De kosten zullen ongeveer € 6,00 per avond/per persoon bedragen; dit is afhankelijk van de groepsgrootte.
Om met meditatie kennis te maken is het ook mogelijk één avond aanwezig te zijn.
Mocht u zich willen opgeven of nog verdere vragen hebben dan kunt u contact met mij opnemen.

Ik verheug me al vast op uw komst.